art sredica

Vida Mokrin - Pauer
Čutnost - smeh - duhovnost

21. november 2007 ob 20.15
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

'Redkokdaj lahko slišimo človeški glas, ki tako polno predano in domiselno podaja svojo poezijo o ljubezni in užitku v čutnosti, o osvobajajočem smehu v duši in družbi in o kozmični duhovnosti, sprepleteni s kvantnim svetovnim nazorom. Iskrena odprtost, živost, hudomušna iskrivost, toplina, modrost. Igrivi ples poezije sveta, ki si s spremljavo glasbe in zvočnih efektov z vesoljem izmenjuje čudovite drobne in velike energije.'
Andrej Detela

Vida Mokrin-Pauer – pesnica in pisateljica. Iz-dala je enajst pesniških zbirk, zgoščenko in s prijatelji dva satirična romana. Prevodi njenih pesmi so objavljeni v desetih jezikih na treh kontinentih, uvrščena je v številne izbore, leksikone, antologije. Ima dve univerzitetni diplomi (primerjalna književnost; bibliotekarstvo), zdraviteljske tečaje oziroma diplome iz reikija, esenskega zdravljenja, Domančićevega zdravljenja in refleksoterapije. Je svobodna umetnica; leta je delala kot bibliotekarka, lit. urednica in lit. kritičarka. A doživetje umiranja, hoje po žerjavicah, hipnoze, potovanja po Aziji, raznovrstne izkušnje in branja o psihologiji, duhovnosti, zdravljenju in poljudnoznanstvene knjige in filmi o vesolju in o kvantnosti – so jo pripeljali v kvanten pogled na svet.
Njen moto: »V vseh je vse in gosenica izginja, da se še v metulja spreminja.«

Peter Jan – kitarist, baskitarist, trobentač in vokalist je sodeloval pri številnih projektih in zasedbah ter spremljal kantavtorje. Sodeloval je pri zgoščenki ‘12 obrazov Barda Bedlamita’. Že deset let igra v skupini Eclipse, ki nastopa po Sloveniji in na Hrvaškem.

Vladimir Hmeljak – bobnar in tolkalec, je član skupine Eclipse, Elabanda in drugih glasbenih skupin. Izdal je tri zgoščenke lastnega projekta »Lajf Pc«. Kot snemalec in producent zvoka je z mnogimi glasbeniki in glasbenimi zasedbami soustvaril vrsto zgoščenk.

ANGELICA

V beli obleki
tečem navzgor po reki.
Še pravočasno
ji k izviru prispem,
kjer joka otrok
v meni
v temi.

Mu svečko
pod noskom obrišem,
jo prižgem
in z njim
svetloba
sem.

ZDRAVILNA PILULA

Mala čarovnica Zala
je božansko kričala
na vrhu morskega vala:
Živeti – to je čarati,
plesati, pisati, risati, peti,
po svežem soncu
plavati poleti.
Vzleteti!

Vstopnina: 7 €