art sredica

Gala Orient
Večer orientalskega plesa

26. oktober 2008 ob 20.15
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Koreografija: Simona Minisi

Sodelujejo:
Terpsihora plesni center Šempeter – Vrtojba
CentroDanza Monfalcone
Sunshine club Palmanova

Eden najlepših plesov, ki slavijo ženske čare, je prav orientalski ples. Le-tega odlikujejo harmonija, usklajenost gibov in eleganca. Projekt Gala Orient združuje antično plesno izročilo s sodobnim, popelje nas v svet Egipta, pričara veličino piramid, vrvenje in kaos medin, tišino reke Nil, sobivanje religij ter ljubezen do življenja.

Gala orient je plesni projekt plesalke in koreografinje Simone Minisini ter njenih učenk Plesnega centra Terpsihora Šempeter – Vrtojba, plesnega centra CentroDanza Monfalcone in plesnega kluba Sunshine Club Palmanova. Članice Terpsihora Plesnega centra Šempeter-Vrtojba dosegajo izjemne uspehe na tekmovalni ravni. Nika Mlakar je v letošnjem letu osvojila naslov svetovne mladinske prvakinje v orientalskih plesih, mala skupina (Nika Mlakar, Sara Mlakar, Jana Bereslavec, Martina Težak, Nastia Hrobat, Tamara Kolenc, Karin Velikonja) pa je zasedla tretje mesto. V zadnjih dveh letih plesalke slavijo najvišje uvrstitve tudi na državnem prvenstvu in drugih mednarodnih tekmovanjih.

Simona Minisini je bila leta 2007 na prestižnem mednarodnem festivalu v Kairu (Egipt) Ahlan Wa Sahlan proglašena za kraljico orientalskih plesov. Priznane egipčanske plesne in baletne člane žirije je prepričala z briljantno tehniko in očarala s prefinjeno eleganco. Na svoji plesni poti je prejela številne nagrade in priznanja tako v Italiji kot drugje, med drugim je osvojila naziv evropske plesne prvakinje.

Vstopnina 7 €