art sredica

Playgrounds (Slovenija/Avstrija)

25. februar 2009 ob 20.15
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Tjaša Fabjančič, glas
Michael Lagger, klavir
Michael Ringer, bas kitara
Reinhold Schmolzer, bobni

Zasedbo Playgrounds sestavljajo štirje mladi glasbeniki, ki so se spoznali ob študiju na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer so vsi obiskovali jazzovski oddelek.
Gre za skupni projekt pevke Tjaše Fabjančič in pianista Michaela Laggerja, ki si skozi lastne kompozicije, aranžmaje nepozabnih jazzovskih popevk in besedila dovoljuje sprehod čez jazzovske meje in si tako ustvarja edinstven prostor na glasbenih igriščih.
Kvartet, ki ga sestavljata še basist Michael Ringer in bobnar Reinhold Schmölzer, se je že predstavil avstrijskemu in slovenskemu občinstvu, med drugim je muziciral v graškem klubu Miles, v dunajskem Birdlandu ter na festivalih Jazzwerkstatt v Gradcu in Sins&Senses v Beljaku ter Ljubljani in na festivalu Jazzinty v Novem mestu.
Kljub svoji mladosti je bil Playgrounds nagrajen za najboljšo izvedbo obvezne izvirne belgijske kompozicije in je dobitnik 4. nagrade na tekmovanju mladih jazz zasedb Jazz Hoeilaart v Belgiji.

Pevka Tjaša Fabjančič (Slo) je po opravljeni diplomi iz jazz petja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, tam vpisala še magisterij. Njeni mentorji so: Dena DeRose, Laurie Antonioli, Ines Reiger, Irena Vidic. Udeležila se je delavnic in mojstrskih tečajev z mentorji kot so Bobby McFerrin, Jan Hendricks, Mark Murhpy, Miles Griffith. Sodeluje z mnogimi slovenskimi jazz glasbeniki mlajše generacije, kot so Robert Jukič, Erik Marenče, Jure Pukl, Aljoša Jerič, Nikola Matošič, Aleš Avbelj, Rok Lopatič, Matej Hotko. Igrala je tudi glavno vlogo v izvirni glasbeni drami Vražje dekle s skladatelja Milka Lazarja.

Pianist Michael Lagger (A) je najprej študiral klasični klavir v konservatoriju v Celovcu, študij jazz klavirja pa zaključi na Univerzi v Gradcu, kjer sedaj nadaljuje z magistrskim študijem. Sodeloval je s priznanimi glasbeniki, kot so Michi Erian, Roman Schwaller, Adrian Mears, Wolfgang Puschnig, Karlheinz Miklin, Jure Pukl, Robert Jukič. Prejel je tudi nagrade na mednarodni delavnici Generations v švici in je bil polfinalist Bösendorfer Montreaux Jazz Solo Piano Competition v Švici.

Kontrabasist Michael Ringer (A) je študij kontrabasa začel na konservatoriju v Innsbrucku, zaključil pa ga je na Univerzi za glasbo v Gradcu, kjer sedaj nadaljuje magistrski študij. Je član številnih jazz zasedb, npr. Balah in Habakuk, pa tudi s hiphop zasedbo ChillinConCarma in funk skupino Ratamacue.

Bobnar Reinhold Schmölzer (A) je pričel s študijem bobnov na konservatoriju na Dunaju in Celovcu, zaključil pa ga je na Univerzi za glasbo v Gradcu. Sodeluje z mednarodnimi zasedbami in glasbeniki, kot so Renato Chicco, Rob Bargad, Karen Asatrian, Aruan Ortiz, Michi Erian, Tonc Feinig, Jure Pukl. Sedaj nadaljuje magistrski študij na Visoki šoli za glasbo Hans Eisler v Berlinu.

Prisrčno vabljeni na glasbeno igrišče, polno jazzovskih presenečenj!

Vstopnina 9 €