art sredica

Mojca Maljevac in Tina Omerzo trio
Glasbeni projekt 'Druga sila'

Mojca Maljevac, glas
Tina Omerzo, klavir
Gabriele Pesaresi, kontrabas
Lorenzo Capello, bobni

21. april 2010, ob 20.15
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Glasbene poti pevke Mojce Maljevac in zasedbe Tine Omerzo so se združile že pri nastajanju prve zgoščenke Intima. Njuno sodelovanje se še kar nadaljuje. Pod drugi skupni projekt Druga sila se je Tina Omerzo podpisala tudi kot avtorica glasbe, besedila pa je prispevala Mojca Maljevac.

Odličen italijanski jazz trio iz Ancone in Genove, ki ga vodi Tina Omerzo, ima za seboj že nekaj projektov, med drugim je bil pred leti z albumom Istralia izbran za najobetavnejšo mlado jazz zasedbo v Italiji. Pesmi Druge sile so igriv preplet instrumentalnih in vokalnih zamisli ter izvirne poezije. Vse to v glasbo vnaša kreativnost in išče nove poti, ki niso stilno opredeljene, se pa spogledujejo z mnogimi godbami. Italijansko-slovenska naveza odpira projektu obzorja tudi čez meje in na svoj način predstavlja multikulturnost evropskega prostora.

»Življenje te včasih zatolče, da si samo še rastlinica… in se zgodi, da te nepričakovano preplavi kaj novega, živega, včasih premočnega... pa te spet kam zabriše… ta Druga sila. In tudi Črni Bulerji so moji. In tvoji. Valjda z napako. Pa čeprav je rdeča obleka z biseri… se ti kmalu razdrejo… komu naj jih dam? Malo meni, malo tebi, pa še tebi… kljub razkrivanju še zmeraj polovica ostane. In skrita čaka. Na Zamujeno pesem, ki se zliva iz črnobelega v barvno. Se kdaj spomniš name? Na Sneg… Čeprav… Življenje je lahko več. Več kot biti odtujen sam sebi, od rojstva naprej. Kot ne vedeti, kaj je ljubezen, kaj je bolečina, kaj je skrivnost… ne znati se pobožati in se malo ustaviti… in se razgledati naokrog… ker je že konec… Samo Dež ostane, še en moker spomin. Pa vendar… Nekaj je na tebi.«
Mojca Maljevac

Ta glasba nima stilne opredelitve, se pa spogleduje z mnogimi godbami. Italijansko-slovenska naveza odpira projektu poti tudi čez meje in na svoj način predstavlja multikulturnost evropskega prostora.

Vstopnina: 9 €