art sredica

Swarga

Sabina, glas, električna in akustična kitara, poezija
Bastyan, cajon, gong, udu, indijski harmonij
Rok, klavir, klaviature

30. marec 2011 ob 20.15
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Glasbeniki skupine Swarga, ki v sanskrtu pomeni zadnji nebesni prostor pred razsvetljenjem oziroma nebesa, ustvarjajo izvirno, avtorsko glasbo. Njihova glasba, ki je svojevrstna in težko opisljiva, se minimalistično sprehaja med akustičnim in elektroniko, med ambientalnim in meditativnim. Lirično izpovedne pesmi se ponekod približujejo mistični poeziji, ki je prepletena z modrostjo sufijskih pesnikov in staroindijskih spisov. Združuje tako tradicionalna (udu, indijski harmonij, gong) kot tudi sodobna glasbila. Glasbo dopolnjuje še branje avtorske poezije. Glasbena izkušnja sloni tako na zvoku kot tudi sporočilih, ki se intimno približajo poslušalcu.
Swarga je do sedaj nastopala na najrazličnejših odrih po Sloveniji in nekaterih festivalih, kot so Lent v Mariboru, Jeff v Kopru, Sanje v Ljubljani, Il fiume e le stelle in še mnogih drugih, tako doma kot v Italiji, na Hrvaškem in Malti. Trenutno se posvečajo snemanju in izdaji nove zgoščenke.

Več na: www.myspace.com/swargamusic, www.youtube.com/user/swargamusic

Sabina svojo ustvarjalnost izraža z besedili in glasbo. Kitaro se je učila pri Etbinu Štefančiču, kot pevka je sodelovala skupaj z Bastyanom pri projektu Allegro non troppo, s katerim so izdali zgoščenko. Sočasno z glasbo ustvarja tudi poezijo, piše pravljice in kratke zgodbe.

Bastyan je nastopal kot vokalist v zasedbi All from nothing, kot bobnar pa s skupino Hobsons Choice. Izvaja tudi solo projekte kot pianist v kombinaciji z indijskimi tablami ter elektroniko. Njegovo glasbeno paleto sestavljajo indijski harmonij, afriški udu in gong.

Rok je končal nižjo glasbeno šolo iz harmonike, igra pa tudi klavir in ostale inštrumente s tipkami. Sodeloval je v različnih glasbenih zasedbah, kot je Perunovo listje. Trenutno sodeluje z glasbeno skupino Swarga, s Slonom in Sadežem, Brencelj bando ter v številnih projektih v gledališču in s pevskimi zbori.

Vstopnina: 9 €