Dnevi stare glasbe

Doulce mémoire (Francija)

Sébastien Wonner, čembalo
Pascale Boquet, lutnja
Denis Raisin-Dadre, kljunaste flavte in umetniško vodstvo

Ponoči so vsi la-ji črni

10. september 2013 ob 19.00
Ljubljana, Ljubljanski grad, Stanovska dvorana

»Tema je za nas povabilo k največji osredotočenosti. Nobenega vidnega stika ni med nami, tudi pri skladbah, ki sicer zahtevajo veliko; vodi nas samo skupno občutje dihanja in tišine. Za vas je to povabilo v priostreno poslušanje najglobljega v glasbi, ne da bi vas karkoli zmotilo. Glasba ni nikoli v tolikšni meri umetnost časa in zgoščene sedanjosti kot v takšnih trenutkih …«

Tako je izkušnjo, ki jo lahko pričakujemo na tem koncertu, opisal Denis Raisin Dadre, ustanovitelj in umetniški vodja legendarne francoske skupine, ki se že več kot dvajset let posveča samo renesančni glasbi. Težko bi našli sestav, ki ves čas svojega obstoja preseneča s tolikšno svežino, z neverjetno energijo in izvirnim pristopom h glasbi in k njenemu stiku s poslušalci. Tudi tokrat presenečajo: koncert improvizacij na največje evropske uspešnice 16. stoletja bodo v celoti izvajali v popolni temi.

Doulce Mémoire podpira Regionalni svet regije Center, glavni svet okrožja Indre-et-Loire, Ministrstvo za kulturo - DRAC Centre, mesto Tour in Francoski inštitut Ministrstva za zunanje zadeve. Skupina je članica združenj FEVIS in PROFEDIM.

Vstopnina: 10 EUR, 7 EUR

Več informacij na www.ljubljanskigrad.si.