izvenabonmajski koncerti

Koncert 'najbolj vroče glasbene novinke'

Neisha

petek, 7. april 2006, ob 20.15
velika dvorana Kulturnega doma

Neisha (Ljubljana, 1982) je že zelo zgodaj pokazala svoj razkošen glasbeni talent. Že kot majhna punčka je na velikem družinskem klavirju prepevala in 'preigravala' pesmi, ki jih je slišala na radiu. Poleg popularne glasbe 80-ih je najzgodnejše vplive in veselje do glasbenega ustvarjanja prejemala v družinskem okolju, saj so glasbeniki, tako njen oče, kot tudi bratje in sestri.

Po končani Srednji glasbeni in baletni šoli se je vpisala na ljubljansko Akademijo za glasbo v Ljubljani, smer kompozicija in klavir. Neža Buh je mlada slovenska glasbenica, ki jo odlikuje njena glasbena raznolikost, saj je obenem komponistka, aranžerka, pianistka, vokalistka ter studijska glasbenica.

Njen širok opus ustvarjanja obsega dela za najrazličnejše zasedbe, od komornih skladb pa vse do big band-ov in simfoničnih zasedb. Uspešno deluje tudi na področju filmske in druge scenske glasbe. Bila je Škerjančeva nagrajenka, visoko uvrščena na državnih tekmovanjih klavirja ter solfeggia. Kot solistka - pianistka je nastopala s simfoničnim orkestrom SGBŠ Ljubljana, njena dela pa se uspešno izvajajo na mednarodnih odrih.

Poleg klasične glasbe Neisho zanima tudi kvalitetna pop/rock glasba. V letu 2005 je izdala prvenec s preprostim naslovom NEISHA, ki je zaradi velikega zanimanja izšel dva tedna pred prvotno napovedanim datumom izida. V izredno kratkem času je osvojila Slovenijo in prejela nagrado Srf za najboljšo pop skladbo leta 2005. Njena prva uspešnica Planet za zadet je bila najbolje predvajana pesem na vseh najpomembnejših slovenskih radijskih postajah. Neisha je odlična vokalistka in pianistka, ki s svojimi avtorskimi skladbami prepriča vsakega poslušalca. Pesmi imajo pop/soul značaj, a vseeno vsebujejo močno artistično noto. Ne zamudite je na koncertu v Kulturnem domu Nova Gorica.

Cena vstopnice: 2500 SIT (11€); za dijake, študente, upokojence in abonente Kulturnega doma Nova Gorica pa znaša cena vstopnice 2000 SIT (8.50€).

Informacije: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica, T 05 335 40 16, E pr@kulturnidom-ng.si, W www.kulturnidom-ng.si

Urnik blagajne: vsak delavnik med 10.00 - 12.00 in 15.00 - 17.00 ter uro pred pričetkom koncerta. T 05 335 40 16.