izvenabonmajski koncerti

Večer tanga

Funtango
Marko Hatlak, harmonika
Polona Udovič, vokal
Bojan Cvetrežnik, violina
Andrej Pekarovič, kitara
Piero Malkoč, kontrabas

sobota, 29. julij 2006, ob 21.30
Bevkov trg Nova Gorica

Kvintet Funtango je zasedba, ki je prvič nastopila maja na Jazz festivalu v Cerknem in je nadaljevanje uspešnega projekta Distango, katerega avtor je idrijski harmonikar Marko Hatlak. Energičnost, silovitost in neulovljiva melanholičnost glasbe Astorja Piazzole so mladega slovenskega harmonikarja Marka Hatlaka navdušile tako močno, da je ustanovil kvintet, ki je po sestavi skoraj enak tistemu, ki ga je ustanovil skladatelj osebno, le da se namesto bandoneona pojavi njegova večja sestra, koncertna harmonika.

Tako je slovenskemu občinstvu lahko celovito predstavil velikega glasbenika, ki se vedno pogosteje izvaja po vsem svetu. Glasbeniki Funtanga pa tudi združujejo lastno avtorsko glasbo z glasbo A.Piazzolle, njihovo skupno mesto pa je nekje med etnom, klasiko in jazzom, med resno in zabavno glasbo.

Marko Hatlak ustanovitelj in idejni vodja skupine Funtango je znanje po končanem šolanju v Sloveniji nadaljeval na šoli Franz Liszt Weimar v razredu profesorja Ivana Kovala. Podiplomski študij je nadaljeval v Nemčiji pri profesorju Stefanu Hussungu. Kot gostujoči umetnik je sodeloval z moskovskim filharmoničnim orkestrom.

Z mednarodno zasedbo glasbenikov, imenovano Distango, je v Varšavi posnel ploščo s kompozicijami Astorja Piazzolle, od leta 2004 dalje pa kot harmonikaš, bobnar in tolkalist sodeluje tudi s skupino Terrafolk.

Skupino Funtango sestavljajo: Marko Hatlak – harmonika, Polona Udovič – vokal, Bojan Cvetrežnik – violina, Andrej Pekarovič – kitara, Piero Malkoč – kontrabas.     

Program:
Astor Piazzolla: Prelude to the cyclical night (arr. M. Hatlak)
Igor Stravinsky: Tango 1940
J.S. Bach: Sonata za violino in čembalo št. 3, drugi stavek (arr. M. Hatlak)
Astor Piazzolla: Primavera Portena
    Verano Porteno
    Otono Porteno
    Invierno Porteno
Astor Piazzolla: Oblivion (arr. M. Hatlak) Polona Udovič, glas
Antonio Vivaldi: 4 letni časi, zima prvi stavek (arr. M. Hatlak)
Miles Davis: Blue in Green (arr. Funtango)
Astor Piazzolla: Vuelvo al sur (arr. M. Hatlak) M. Hatlak, glas
Astor Piazzolla: Concierto para Quinteto
Astor Piazzolla: Maria de Buenos Aires (arr. M. Hatlak) Polona Udovič, glas
Jukka Tiensu: Fantango

Koncert je nastal v sodelovanju z Imago Sloveniae - Podoba Slovenije.

Vstop prost.