Terrafolk & Una Palliser

28. februar 2009 ob 20.15
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Zasedba za turnejo je izbrana iz naslednjih glasbenikov 'Terrafolk produkcije':
Bojan Cv, violina, mandolina
Mystica, kitara
Marko Hatlak, harmonika
Matija Krivec, kontrabas
Klemen Bračko, violina, bouzouki
Matija Krečič, violina

Gostja: Una Palliser, violina, glas (Irska)

Skupina Terrafolk je v letu 2009 zakorakala v deseto leto delovanja. Ob tem jubileju je izdala nov album Full Circle (Poln krog), ki je del istoimenske glasbeno-pirotehnične predstave čarovnikov The World Famous iz Anglije. Predstava Full Circle govori o potovanju drevesa skozi 4 letne čase.
Po uspešni turneji v Veliki Britanji in Franciji skupina pripravlja predstavitev glasbe iz zadnjega albuma tudi v Sloveniji. Kot gostja se bo na slovenski februarski turneji pridružila irska violinistka, violistka in pevka Una Palliser, ki s skupino Terrafolk glasbeno prijateljuje že več let. Sodelovala pa je že z znanimi imeni iz sveta popularne glasbe (Take That, Elbow, Emi Winehouse). Poleg Une se bo na nastopih skupini pridružilo še nekaj slovenskih glasbenikov iz takoimenovane 'Terrafolk produkcije', ki so tudi vodilni člani Simboličnega orkestra, s katerim Terrafolk nastopa doma in v tujini. Člani skupine Terrafolk upajo, 'da bo na koncertih v Sloveniji izpolnjenih tem manj pričakovanj, namesto tega pa sprejetih čim več raznorodnih presenečenj'.

Poleg novih skladb bodo na koncertih februarske turneje zazvenele tudi skladbe preteklosti in prihodnosti, zato ne zamudite enkratknega koncerta skupine Terrafolk!

www.terrafolk.org
www.myspace.com/terrafolk

Vstopnina: 15 €