Benicia Cardenas

Koncert na meji 2009

25. junij 2009 ob 21.00
Trg Evrope / Trg Transalpina, Nova Gorica - Gorica

Skupni trg, ki povezuje Novo Gorico in Gorico, bo v četrtek, 25. junija 2009, ob 21. uri ponovno združen z glasbo. Koncert na meji 2009 bo letos, v organizaciji Kulturnega doma Nova Gorica, Kulturnega doma Gorica in podjetja HIT iz Nove Gorice, zazvenel v strastnih ritmih sambe in cumbie z uveljavljeno južnoameriško pevko Benicio Cardenas iz Kolumbije. Po uspešnih izvedbah iz prejšnjih let, Goran Bregovič leta 2004, Elisa in Tinkara leta 2005, skupina Mercadonegro 2006, Alice-Predin-Dragojević ter Martina Feri in Zaira Zigante 2007, I Nomadi in Avtomobili lani, bodo letos »skupni trg obeh Goric« zaznamovali vroči latino ritmi. Odlično pevko in mednarodno uveljavljeno plesalko Benicio Cardenas bo na odru spremljalo kar deset glasbenikov.

Pokrovitelji dogodka so: Občini Nova Gorica in Gorica, Pokrajina Gorica, Avtonomna Dežela Furlanija Julijska Krajina – Odborništvo za kulturo, SKGZ, SSO in Čedajska banka – Kmečka banka iz Gorice.

Koncert na skupnem trgu pomeni nadaljevanje povezovanja obeh Goric v mesto brez delitev, v mesto, ki živi kot eno. Koncert na meji je zato priložnost, da se skupaj srečamo ob glasbi mednarodno uveljavljenih glasbenikov.

...............

Ples in petje sta dve stvari okrog katerih je prepleteno življenje nadarjene Benicie Cardenas, temnopoltne lepotice, ki je s svojo karizmatično osebnostjo, predvsem pa s svojim sladko zvenečim glasom, požela veliko uspehov tako med kolombijsko publiko, kot na mednarodni sceni.

V mladih letih se je izpopolnjevala v latinoameriških plesih kot so salsa, rumba in kolumbijska cumbia, ob tem pa študirala tudi moderni in klasični ples. Ob koncu osemdesetih let je sodelovala v različnih videospotih znanih kolumbijskih in mednarodnih glasbenikov, leta 1993 pa se zmagovito udeležila oddaje za talente »Senores II«. V naslednjih je požela veliko uspehov in osvojila tudi številna državna in mednarodna priznanja.

Leta 1998 se je Benicia Cardenas preselila v Italijo in se tu posvetila predvsem petju. Med drugim je sodelovala tudi z orkestrom Novecento iz Parme ter z italijanskim glasbenikom Giuseppejem Cominottijem.

Letos je izšel tudi njen prvenec PARA TOCAR Y BAILAR, ki ga je izdala založba BIBOMUSIC in v katerem sodelujejo številni priznani glasbeniki.

...............

Pridružite se nam na brezplačnem koncertu na trgu obeh Goric!

Organizatorji:

Koncert omogočajo: