Slovanska duša, slovensko srce

8. marec 2010 ob 20.15
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Manca Izmajlova, glas
Benjamin Izmajlov, violina
Blaž Jurjevčič, klavir
Koncert ob dnevu žena

Manca Izmajlova je zaključila študij za muzikal na akademiji Mountview Theatre Academy v Londonu in nato nadaljevala šolanje na Glasbenem kolidžu Konservatorija Čajkovski v Moskvi, smer operno petje. Njen repertoar je zelo obsežen: zaobjema vse od skladb iz vseh obdobij muzikala do biserov klasične glasbe, od narodnih pesmi do popularnih pesmi in jazza, ki jih izvaja kar v petnajstih jezikih. Odlikujejo jo bogata žametna barva glasu, toplina in karizma, odlična pevska tehnika in profesionalnost.

Slovanska duša in Slovensko srce sta dva izmed velikih projektov, ki sta se jima Manca Izmajlova in koncertni violinist ter producent Benjamin Izmajlov posvetila zadnja leta. Veliki mednarodni projekt Slovanska duša (2007) je nastal v sodelovanju z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije v Moskvi. Obsega izbor najlepših slovanskih pesmi vseh časov osmih narodov v novih, simfoničnih priredbah (Russkoe pole, Tam kam hodi vitr spat, Galeb i ja, Kje so tiste rožice, Tamo daleko, pesmi Chopina, Čajkovskega ...). Projekt Slovensko srce je nastal v sodelovanju z istim orkestrom, obsega pa izbor najlepših slovenskih pesmi v novih priredbah (Slovenskega naroda sin, Poletna noč, Dan ljubezni, Po jezeru, Tam, kjer murke cveto, Nocoj pa, oh, nocoj ...).

Na odru velike dvorane bosta skupaj z Manco Izmajlovo nastopila dva izjemna glasbenika: vrhunski jazz pianist Blaž Jurjevčič in mednarodno uveljavljeni koncerni violinist Benjamin Izmajlov. Poleg izbranih pesmi iz obeh (v Sloveniji zlato prodanih) albumov pa čaka goriško publiko še nekaj "srčnih" presenečenj iz razkošnega repertoarja Mance Izmajlove.

Več o Manci Izmajlovi lahko preberete na spletni strani: www.mancaizmajlova.com.

Prisrčno vabljeni!

Vstopnina: 14 €, 12 €.