Vlado Kreslin - Pojezije

6. maj 2011 ob 20.15
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Koncert in poezija. Tisti, ki imate radi Kreslina in njegove večne pesmi, zagotovo že veste, da je treba za celosten vtis tega našega najsijajnejšega sodobnega trubadurja slišati tudi na solističnem koncertu. Tu se namreč pretkani in čuteči Prekmurec razdaja, kakor bi pel pred polnim stadionom. Na solističnem nastopu bo predstavil svojo zbirko poezij z naslovom Pojezije, v kateri najdemo tako besedila njegovih pesmi kakor tudi poezijo: tisto, posvečeno rojstnemu Prekmurju, in druga besedila, ki so nastala kot navdih ob srečevanju z otroki, raznimi posebnimi ljudmi, in vse ostale verze.

Ob izidu njegove pesniške zbirke Pojezije so kritiki zapisali:

»Če je Kreslin-pevec trdno zvezan s specifično prekmursko grenko-sladko melanholijo, če toliko njegovih pesmi zaznamuje nekoliko romantično-razčustvovano hrepenenje po odnosih, krajih ali časih, v katere se – kot dokazujejo tudi v Pojezijah natisnjena besedila njegovih petih pesmi - po vsem sodeč ni več mogoče vrniti, pa Kreslina-pesnika v odnosu do minulega odlikuje blagi, a tudi treznejši (samo)ironični humor.« (Goran Dekleva, Delo)

»Svet Kreslinove poezije je kot svet v dlani in pot se začenja v njegovi notranjosti, spreminja se v cesto, célo reko čisto osebno-doživljajskega zgoščevanja, tj. pesnjenja. Zapisuje in utelešene podobe verzov so pred nami, ki vpijejo, da človek ne sme nehati, tudi ko je za trenutek odnehal.«
(Cvetka Hedžet Tóth, Evangeličanski list)

Vstopnina: 14 €, 12 €