Gal Gjurin & Simfonični orkester Cantabile
z gosti Severo Gjurin in Čedahuči

Marjan Grdadolnik, dirigent

30. november 2013 ob 20.15
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Uveljavljeni slovenski avtor, večinštrumentalist, vokalist, glasbeni producent, pesnik in prozaist Gal Gjurin ima za seboj več avtorskih plošč. Komponira in izvaja pa tudi avtorsko orkestralno in filmsko glasbo ter glasbo za dramske in plesne predstave. V minulem desetletju je Gal Gjurin nanizal mnoge uspehe in prehodil zanimivo glasbeno pot. V novogoriški Kulturni dom se vrača s koncertnim dogodkom, ki bo njegovo dosedanje glasbeno popotovanje osvetlil z malce drugačnimi lučmi.

Simfonični orkester Cantabile, pod dirigentskim vodstvom Marjana Grdadolnika, bo Galova ‘’spremljevalna skupina’’. Na tokratnem koncertu bo poleg nabora uspešnic zadnjih deset let v novo simfonično preobleko med drugim odel tudi skladbe z najnovejšega albuma Duša in telo. Kot gostje se mu bodo na odru pridružili sestra Severa Gjurin in mlada slovenska zasedba Čedahuči.

Več kot 1.300 strani notnih zapisov in ure skupnih vaj se bodo zlile v simfonijo glasbe in vam pričarale Galove uspešnice v izvedbah, kot jih še niste imeli priložnosti slišati.

Vstopnice v predprodaji do 22. novembra 2013: 14 EUR, 10 EUR
Redna cena: 18 EUR, 14 EUR