jesenski glasbeni tris

GO... BLUES festival
Nova Gorica - Gorica

Kulturni dom Nova Gorica in Kulturni dom Gorica (Italija) bosta 15. in 17. novembra stičišče za vse ljubitelje bluesa. 'Go blues festival', ki ga organizatorja pričenjata v letošnjem letu, naj bi postal novembrska glasbena stalnica v ponudbi obeh mest. Začetni zagon mednarodnemu festivalu bosta zagotovo dala odlična blues glasbenika svetovnega slovesa Melvin Taylor in Carolyn Wonderland.

GO blues festival - dva večera res dobrega bluesa v Gorici in Novi Gorici. Ne zamudite.

Benjamin Tehoval, Francija
Carolyn Wonderland, ZDA

petek, 17. november 2006, ob 20.30
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Carolyn Wonderland je odlična tekstopiska s polnim soul glasom in obenem virtuozinja kitare. Njen glasbeni pedigre je težko primerljiv z drugimi blues glasbenicami in glasbeniki, izdala je že več kot dvajset albumov. Na svojstven način rada združuje elemente bluesa, swinga, gospla, soula, countryja... Sodelovala je s svetovno priznanimi glasbeniki (Bob Dylan, Eddy Shaver, Ray Benson) na največjih blues prireditvah. Je diva bluesa, ki prvič prihaja v Slovenijo.

Benjamin Tehoval t. i. One Man Band iz Strasburga (Francija) je eden izmed najbolj originalnih blues izvajalcev mednarodne blues scene. Tehoval sledi eni najstarejših tradicij te zvrsti glasbe 'One Man Band', glasbenemu stilu, ki je nastala na jugu ZDA konec 60. let. Ta zvrst se je razširila tudi v Evropo, kjer je imela vrsto posnemovalcev, a le redkim je uspel preboj na mednarodno prizoriščem, med njimi Benjaminu Tehovalu.

Benjamin je dinamičen glasbenik, odličen kitarist s prepoznavnim glasom, ki si je tekom let pridobil širok krog poslušalcev. Redno nastopa na uveljavljenih blues festivalih in klubih.

Informacije in predprodaja vstopnic:
Kulturni dom Nova Gorica, T 05 335 40 16, W www.kulturnidom-ng.si
Kulturni dom Gorica (Italija), T +39 0481 33288, W www.kulturnidom.it