jesenski glasbeni tris

Sjuwana Byers & Children of God (ZDA)

16. december 2008 ob 20.15
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Sjuwana Byers, glas
Nikkita Bowden, glas
Kennettha Foster, glas
Darius Byers, klaviature, glas
Christavious Gray, glas
Anthony Gray Jr, bobni, glas

Država Alabama (The Great State of Alabama, ZDA) je žarišče gospel glasbe. Na tisoče pevcev gospela prihaja iz te države in njihova glasba narekuje smernice sodobnemu gospelu. Njihov južnjaški gospel je postal nepogrešljivi del ameriške kulture. Iz te glasbene dediščine prihaja tudi Sjuwana Byers.

Sjuwana Byers že od malega prepeva v cerkvah, njena ljubezen do glasbe se je nadaljevala tudi na severu v Cincinnatiju (Ohio), ko se je tja preselila z družino. Leta 1992 je ustanovila skupino Children of God, ki jo sestavljajo predvsem družinski člani in sorodniki. Skupina je podpisala pogodbo z mednarodno priznano založbo Rampart Street Music label in začela gostovati najprej po celotni državi in širši ZDA, nenazadnje pa še v Evropi.

Prvi album Just Havin' Church je osvojil najvišja mesta na lestvicah na Floridi, v Alabami, Koloradu, Tennesseeju, Ohiu ter Severni in Južni Karolini. Prav tako je posegel po najvišjih mestih drugi album Alive in Greenville, ki se je povzpel na lestvice regionalnih radijev in postal hit.

Sjuwana Byers in Children of God uživajo ugled kot ena najbolj zaželenih in iskanih gospel zasedb na vzhodni ameriški obali.

V okviru projekta Go-gospel bo v Kulturnem domu Gorica (Ulica I. Brass 20, Gorica, Italija) nastopila skupina Anthony Morgan's Inspirational Choir of Harlem (ZDA) v ponedeljek, 15. decembra 2008, ob 20.45.

Vabljeni!

Vstopnina: 12 €, 10 €* (*abonenti, dijaki, študenti in upokojenci)

Koncert omogočajo: