glasba z vrtov
svetega frančiška

XII. sezona 2006 - 4. koncert

C. I. M. A. ensemble, Italija
Carlo Corazza, klavir
Irene Pace, flavta
Alessandro Tamelleo, oboa
Massimiliano Trovato, klarinet

20. junij 2006, ob 20.00
dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici

Ansambel »C.I.M.A.« sestavljajo štirje mladi furlanski glasbeniki, ki igrajo pod mentorstvom Luise Sello s konservatorija G. Tartini v Trstu. Sestav pripravlja različne programe koncertov komorne glasbe in veliko pozornosti namenja tudi manj izvajanim skladbam. Goriški skladatelj Roberto Luisa, ki je leta 2005 diplomiral iz kompozicije na konservatoriju v Vidmu (pri prof. Renatu Mianiju) je prav za ta sestav napisal novo skladbo Alle porte del Sole (Soncu naproti), ki bo prav na koncertu v Novi Gorici doživela krstno izvedbo.

Carlo Corazza je s študijem klavirja začel na glasbeni šoli »Pietro Edo« v Pordenonu. Vzporedno z univerzitetnimi tečaji muzikologije v Gorici je nadaljeval študij klavirja na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici in leta 2001 diplomiral na konservatoriju »G. Rossini« v Pesaru. Leta 2002 je z najvišjo oceno zaključil študij na DAMS-u, kjer je predstavil diplomsko delo o S. Gandiniju. Obiskoval je različne tečaje klavirske igre (P. Rattalino v Portoguaru, S. Gadžijev v Čedadu) in komorne glasbe (G. Marcossi in I. Gregoletto v Farri ob Soči). Na Centru E. Komel v Gorici je dve leti obiskoval podiplomski študij pod mentorstvom prof. Gadžijeva, trenutno pa se izpopolnjuje v komorni igri na Dunaju. Nastopa solistično in v komornih sestavih.

Irene Pace je zaključila študij flavte na konservatoriju v Trstu (prof. L. Sello). Izpopolnjevala se je na dunajskem konservatoriju (prof. R. Leon). Odlikovala se je na različnih tekmovanjih (»Syrinx giovani« 2001 in 2002, Palermo 2002 ter San Pietro in Vincoli 2003). Aktivno sodeluje na različnih glasbenih prireditvah kot solistka in v komornih sestavih.

Alessandro Tammelleo je diplomiral na konservatoriju »J. Tomadini« v Vidmu (prof. S. Caldini) in vzporedno obiskoval tečaj muzikologije na DAMS-u v Gorici, kjer je z odliko diplomiral (2002) in predstavil diplomsko nalogo o zgodovini glasbil z dvojnim jezičkom. Izpopolnjeval se je na Evropski akademiji v Erbi (prof. L. Avanzi). Igra v različnih komornih sestavih in orkestrih v Furlaniji Julijski krajini in se usmerja tudi v pedagoško delo.

Massimiliano Trovato je študij klarineta začel s prof. D. Ortolanom in diplomiral na konservatoriiu »B. Marcello« v Benetkah. Podiplomski tečaj antičnega klarineta je opravil na konservatoriju v Vicenzi (prof. L. Lucchetta). Obiskoval je različne tečaje (prof. M. Pedron v Spilimbergu, W. Boyekens, A. Pay) in se uveljavil na različnih državnih tekmovanjih (Giovani clarinettisti - Treviso, Citta di Grosseto). Sodeluje z orkestrom S. Marco v Pordenonu in z orkestrom iz Padove in Veneta. Poučuje na različnih glasbenih šolah.

Program:  

Roberto Luisa (1974): Alle porte del Sole
Camille Saint-Saёns (1835 - 1921): Caprice sur des airs danois et russes op. 79 za flavto, oboo,     klarinet in klavir
Darius Milhaud (1892 - 1974): Sonata za flavto, oboo, klarinet in klavir
    Tranquille
    Joyeux
    Emporte
    Douloureux
Ernesto Cavallini (1805 - 1870): Quartetto za flavto, oboo, klarinet in klavir
    Allegro
    Adagio
    Minuetto
    Presto

Glasbeni cikel je nastal v sodelovanju s Frančiškanskim samostanom Kostanjevica, Nova Gorica.

Glasbeni cikel sta omogočila: Mestna občina Nova Gorica in Ministrstvo za kulturo RS
Sponzor glasbenega cikla je: Adriatic Slovenica, Zavarovalna družba, d. d.

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Info: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica, T 05 335 40 10, W www.kulturnidom-ng.si