glasba z vrtov
svetega frančiška

XIII. sezona 2007 - 3. koncert

Armando Mariutti, flavta
Maria Gamboz, harfa
Elena Allegretto, viola

Armando Mariutti je z najvišjo oceno diplomiral na Koservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu leta 1992. Po diplomi je nadaljeval šolanje v Mantovi (Scuola di Musica). Letos zaključuje magistrski študij na Videmskem konservatoriju 'Jacopo Tomadini' pri profesorju Giorgiu Marcossiju. Med študijem je prejel več nagrad na številnih tekmovanjih. Kot solist ali v različnih komornih sestavih in orkestrih nastopa v Sloveniji in v tujini. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri priznanih profesorjih (Ireni Grafenauer, Davidu Nicholsonu in Marcu Zoni. Deluje tudi kot glasbeni pedagog na nižji glasbeni šoli Nova Gorica in na Umetniški gimnaziji v Novi Gorici.

Elena Allegretto je diplomirala na Konservatoriju 'Luca Marenzio' v Brescii v razredu L. Andreolija, v Cremoni (Scuola di Paleografia e Filologia Musicale) pa je zaključila študij muzikologije. Deluje tudi na področju jazz glasbe in v živo spremlja neme filme v kinematografih v Pordenonu in Furlaniji Julijski krajini. Je članica noneta Stravinski in simfoničnega orkestra Furlanije Julijske krajine, sodeluje tudi z različnimi komornimi sestavi videmskega konservatorija ‘Jacopo Tomadini’.

Maria Gamboz se je rodila v Trstu, pri desetih letih pa se je preselila na Japonsko. Na tamkajšnji 'Državni univerzi lepih umetnosti in glasbe' je z odliko diplomirala. Študij je nadaljevala na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu, kjer je diplomirala z odliko in posebnim častnim nazivom. Na domačih in mednarodnih tekmovanjih je prejela najvišje ocene. S tokijskim ansamblom 'Togi Hideki' poustvarja antično japonsko glasbo 'gagaku'. Gostovala je v vseh pomembnih tokijskih dvoranah. Sodeluje z raznimi orkestri (simfonični orkester iz Perugie in Rima ter Furlanije Julijske krajine) in poučuje na Inštitutu Vivaldi Tržiču (Monfalcone).

Glasbenike, ki so se spoznali med študijem na videmskem konservatoriju 'Jacopo Tomadini', druži prijateljska vez. Trio deluje eno leto in prav zanj je Marco Podda priredil 4 judovske pesmi, ki bodo tokrat doživele krstno izvedbo. Podda se je rodil v Trstu. Z odliko je opravil specializacijo iz otorinolaringologije, vzporedno pa je študiral še solo petje pri Dietrich Schneider in Renee Jacobs, klasično kitaro pri Enniu Guerratu in dirigiranje pri Donatu Renzettiju. Je ustanovitelj in vodja 'Cappelle Targestine', poleg tega vodi ansambel za hebrejsko glasbo 'Kodesh-Vechol Group'. Njegov skladateljski opus obsega 200 skladb: vokalna, vokalno-instrumentalna, orkestrska in komorna dela ter zborovske skladbe. Prejel je številne nagrade na različnih tekmovanjih. Njegova dela izvajajo tako doma kot v tujini.

Program:  

Gabriel Fauré: Pavana
Serge Natra: Sentimentalni komentarji
    Moderato, Melancolique, Allegro
Alojz Ajdič: Zvočni pejsaž za flavto solo

***********

Marco Podda: 4 judovske pesmi (krstna izvedba)
    Uvnucho yomár (Ko so položili skrinjo - Mojzes je rekel: 'Pridi o Gospod')
    Any Ma'amyn (Resnično verujem - Ob prihodu Mesije)
    Eyn Kamocha (Nihče ni kot ti – 'O Gospod!')
    Magén Avót (Ščit patriarhije)
Claude Debussy: Sonata za flavto, violo in harfo, L. 137
    (iz Šestih sonat za različne inštrumente)
    Pastorale
    Interlude
    Final

Glasbeni cikel omogočajo:



Glasbeni cikel nastaja v sodelovanju s:

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Info: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica, T 05 335 40 10, W www.kulturnidom-ng.si