glasba z vrtov
svetega frančiška

XIII. sezona 2007 - 3. koncert

Bor Zuljan, kitara
Tina Gojkovič, rog
Hermina Hudnik, klavir

Tina Gojkovič (1988, Šempeter pri Gorici) se je začela rog učiti pri osmih letih na Glasbeni šoli Nova Gorica pri prof. Milošu Rijavcu. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, kjer sedaj obiskuje 3. letnik. Redno se izpopolnjuje na mednarodnih tečajih za rog. Uspešna je bila že na številnih domačih in tujih tekmovanjih. Na državnih tekmovanj komornih skupin je nastopila s trobilnim kvintetom Glasbene šole Nova Gorica in s kvartetom rogov Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani – prejeli so srebrno in bronasto nagrado. Kot solistka nastopa z godalnim orkestrom Nova iz Nove Gorice. Je članica pihalnega kvinteta, kvarteta rogov in simfoničnega orkestra Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani, godalnega orkestra Nova in zunanja članica simfoničnega orkestra Glasbene šole Rista Savina iz Žalca.

Pianistka Hermina Hudnik je diplomirala v razredu prof. Andreja Jarca na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjevala se je na poletnih šolah pri prof Arbu Valdmi. Na tekmovanjih mladih glasbenikov je prejela vrsto nagrad. Kot komorna glasbenica igra z violončelistom Milanom Hudnikom in drugimi uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki. Je korepetitorka na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani.

Bor Zuljan (1987, Šempeter pri Gorici) je na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani maturiral pri prof. Igorju Sajetu (klasična kitara) in zaključil jazz program pri prof. Alešu Strajnarju. Na Gitarrenakademie der Musikschule der Stadt Koblenz v Nemčiji že drugo leto obiskuje razred prof. Aniella Desideria, ki je Bora Zuljana po mojstrskem tečaju julija 2005 v Piranu izbral v svojo prvo skupino študentov. Znanje bogati na tečajih priznanih kitaristov. Uspešno se udeležuje kitarskih tekmovanj in kitarskih festivalov po Evropi. Sodeluje v jazz, rock, funk, latino in etno zasedbah, pomaga pri različnih multimedijskih projektih in tudi samostojno koncertira. Poustvarja predvsem sodobno in staro glasbo ter išče povezavo med njima. Zanimata ga kompozicija in improvizacija v klasični glasbi, zato bo odšel na študij h kitaristu in skladatelju Dušanu Bogdanoviću v San Francisco.

Program:  

Ferdo Juvanec: Pet fragmentov za rog in klavir (II., III. in IV.)
Franz Strauss: Koncert za rog in orkester, op. 8
Benedetto Marcello: Sonata št. 3 v a-molu za rog in klavir
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za rog in orkester št. 3 v Es-duru, KV 447

***********

John Dowland: A fantasia
Bor Zuljan: AAMU (krstna izvedba)
Dušan Bogdanović: Jazz sonatina
    Allegro grazioso
    Adagio espressivo
    Allegro molto
Joaquin Rodrigo: Sonata giocoso
    Allegro moderato
    Andante moderato
    Allegro
Bor Zuljan: Trije žarki (krstna izvedba)
Bojana Šaljić Podešva: Avtron

Glasbeni cikel omogočajo:



Glasbeni cikel nastaja v sodelovanju s:

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Info: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica, T 05 335 40 10, W www.kulturnidom-ng.si