glasba z vrtov
svetega frančiška

XIV. sezona 2008 - 4. koncert

3. junij 2008

Anže Vrabec, klavir

Anže Vrabec (1989, Šempeter pri Gorici) je prve glasbene korake naredil pri sedmih letih v Glasbeni šoli Nova Gorica ob pomoči glasbene pedagoginje Klavdije Jamšek. Zatem je skrb za njegov glasbeni razvoj prevzela prof. Ingrid Silič, jeseni 2004 pa priznani ruski pianist in pedagog Sijavuš Gadžijev. Letos zaključuje vzporedno šolanje v 4. letniku Srednje glasbene in baletne šole v Ljubljani, sicer pa je tudi dijak 4. letnika Tehniške gimnazije na TŠC v Novi Gorici.

Je dobitnik številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, med katerimi izstopajo: 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Povolettu v Italiji (2000), zlata plaketa in 1. nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG (2001), zlata plaketa na državnem tekmovanju TEMSIG (2002) v disciplini klavir štiriročno z Ingrid Mačus, 1. nagrada na mednarodnem klavirskem tekmovanju Citta di Gorizia v Italiji (2002), zlata plaketa in 2. nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG (2004), zlata plaketa na državnem tekmovanju TEMSIG (2007), 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju ITHAKA (Ljubljana, 2007), 1. nagrada na mednarodnem klavirskem tekmovanju M. Fortini, Bologna v Italiji (2007) ter zlata plaketa in 3. nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG (2008) v disciplini klavirski trio (Anže Vrabec - klavir, Matej Haas - violina, Zoran Bičanin - violončelo).

Aprila 2006 je s simfoničnim orkestrom Srednje glasbene in baletne šole izvajal Koncert za klavir in orkester št. 2 Dmitrija Šoštakoviča. Februarja 2008 mu je Srednja glasbena in baletna šola v Ljubljani podelila Škerjančevo nagrado za izjemne uspehe pri umetniškem uveljavljanju šole.

Med šolanjem na Glasbeni šoli Nova Gorica je zaključil tudi šest razredov saksofona pod mentorstvom prof. Miroslava Paškvana. Svoje znanje klavirja in saksofona je izpolnjeval na mednarodnih poletnih klavirskih šolah (pri prof. Sijavušu Gadžijevu), večkrat pa tudi na Mednarodnem srečanju saksofonistov v Sloveniji v organizaciji Kulturnega doma Nova Gorica.

Ker je jazzovsko improviziranje še eno poglavje njegovih zanimanj, je že nekaj let član Big banda GD NOVA. Za ta sestav je leta 2007 napisal dve skladbi.

Program:  

Johann Sebastian Bach: Preludij in fuga v F-duru, št. 11 (WTK II)
Ludwig van Beethoven: Sonata v B-duru, op. 22, št. 11
    Allegro con brio
    Adagio con molta espressione
    Minuetto
    Rondo, Allegretto

**********

Lucijan Marija Škerjanc: Nokturno št. 1
Robert Schumann: ABEGG variacije v F-duru, op. 1
Felix Mendelssohn - Bartholdy: Variations sérieuses v d-molu, op. 54

Glasbeni cikel omogočajo:



Glasbeni cikel nastaja v sodelovanju s:

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Info: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica, T 05 335 40 10, W www.kulturnidom-ng.si