glasba z vrtov
svetega frančiška

XV. sezona 2009 - 3. koncert

26. maj 2009, ob 20.uri
Dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici v Novi Gorici

Zarja Vatovec, klavir

Zarja Vatovec po zaključeni Umetniški gimnaziji v Kopru pri mag. Aleksandri Alavanja Drucker ter na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Sijavušu Gadžijevu nadaljuje študij klavirja na Deželnem konservatoriju v Celovcu v razredu ruskega pianista in dirigenta prof. Alexeia Kornienka. Nastopa v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Češkem. Uspešno je tekmovala na primorskih regijskih tekmovanjih, na mednarodnih in državnih tekmovanjih pa je med letoma 1999 in 2005 osvojila 1. mesto v Pianellu Val Tidone, v Povolettu, v Casarzi Ligure, zlato plaketo na Temsig-u, 2. mesto na tekmovanju v Verbanii in 1. mesto na mednarodnem tekmovanju Marco Fortini v Bologni. Ob rednem šolanju se je dodatno glasbeno izpopolnjevala na seminarjih ter mojstrskih tečajih pri svetovno znanih klavirskih pedagogih in pianistih (S. Gadžijevu, R. Prollu, I. Lazku, S. Boginovi, M. Miku, J. Achucarru, A. Valdmu, L. Pogoreliću in K. Boginu). Snema za Radio Koper, za tretji program - Ars in za Radio ORF.

Program:  

V. Ukmar: Ekspresije, XI. želja
L. van Beethoven: Sonata št. 7 v D-duru, op. 10/3
    Presto
    Largo e mesto
    Menuetto
    Rondo
R. Schumann: ABEGG-variacije, op. 1

Aljaž Kalin Kante, klarinet
Tamara Ražem, klavir

Aljaž Kalin Kante igra klarinet pri prof. Branislavu Trifkoviću na glasbeni šoli v Ajdovščini. Med letoma 2003 in 2007 je osvojil vrsto priznanj in nagrad na mednarodnih tekmovanjih (v Povolettu in Carlinu (Italija), na Glasbeni mladeži Lions Grand Prix na Reki (Hrvaška), D. Jenko v Beogradu (Srbija)). V letih 2007 in 2008 je na različnih tekmovanjih (Giuseppe Mensi (Bergamo) in Giuseppe Tassis (Breno) v Italiji, P. Konjović (Beograd) in A. Ebers (Novi Sad) v Srbiji, Regijsko tekmovanje Primorske in Temsig, tekmovanje v Krškem) osvojil prva mesta - tudi kot absolutni zmagovalec. Kot član kvarteta klarinetov je v Cerknici prejel zlato priznanje, letos pa je s Pihalnim triom osvojil zlato plaketo na Temsig-u. V veliko čast si šteje nastop s Simfoničnim orkestrom Primorske na koncertih v Sežani, Nova Gorici, Ajdovščini in Postojni. Je reden gost koncertov Zveze glasbenih šol Primorske. Dodatno se izobražuje na seminarjih pri priznanih pedagogih (S. Hue, P. Beltramini, J. Kotar, M. Bekavac, M. Rericha).

Program:  

E. Chausson: Andante et Allegro
M. Arnold: Sonatina
    Allegro con brio
    Andantino
    Furioso
E. Cavallini: Adagio e Tarantella

Glasbeni cikel omogočata:

Sponzor:

Glasbeni cikel je nastal v sodelovanju z:

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Informacije: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica, T 05 335 40 13, E pr@kulturnidom-ng.si, W www.kulturnidom-ng.si