glasba z vrtov
svetega frančiška

XVI. sezona 2010 - 5. koncert

8. junij 2010 ob 20.uri
Dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici v Novi Gorici

Trio Art

Tamara Tretjak, flavta
Branko Trifkovič, klarinet
Tamara Ražem Locatelli, klavir

Flavtistka Tamara Tretjak je leta 1996 diplomirala na konservatoriju »Tomadini« v Vidmu kot učenka Glasbene matice v Trstu pod mentorstvom Daniele Brussolo. Udeležila se je različnih mojstrskih tečajev, ki so jih vodili najvidnejši flavtisti. Študij je nadaljevala pri profesorju Janosu Balintu v Budimpešti. S pianistko Claudio Sedmach se je udeležila državnih in mednarodnih tekmovanj komorne glasbe. Skupaj sta zabeležili vrsto uspehov in prejeli številne najboljše ocene. Flavtistka redno snema na Radiu Trst A. Leta 2001 je prejela nagrado »Accordo« za najobetavnejšega mladega glasbenika na področju Alpe-Jadran. Je članica različnih komornih skupin, med njimi tudi Joplin Ragtime Orchestra, občasno nastopa v deželnih orkestrih. Zaposlena je kot profesorica flavte na Glasbeni matici Marij Kogoj v Trstu ter na Glasbeni šoli Sežana.

Klarinetist Branko Trifkovič je leta 1991 z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Sarajevu pri prof. Barathu Laszli. Že med študijem je začel delovati kot solist v orkestru Opere in baleta Narodnega gledališča v Sarajevu, Sarajevski filharmoniji ter Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija. Je dobitnik prvih nagrad republiškega in zveznega tekmovanja nekdanje Jugoslavije. Med študijem je redno snemal za Radio BiH. Med letoma 1993 in 2004 je deloval kot solist v Orkestru Opere Narodnega gledališča v Osijeku. Od leta 1995 je zaposlen na Glasbeni šoli v Sežani in Ajdovščini. Udeležil se je mnogih mojstrskih tečajev pod mentorstvom priznanih klarinetistov. Je član Orkestra klarinetov Slovenije ter Joplin Ragtime Orchestra iz Trsta.

Tamara Ražem Locatelli je z odliko diplomirala na konservatoriju »Giuseppe Tartini« v Trstu in študij nadaljevala pri profesorju Sijavušu Gadžijevu. Opravila je tudi pedagoško šolo za pianiste v Gorici in se izpopolnjevala na mojstrskih tečajih uveljavljenih pianistov. Obiskovala je tečaje za jazz, improvizacijo in zborovsko glasbo. Prejela je najvišja priznanja na mednarodnih tekmovanjih. Kot solistka, solistka z orkestrom in v komornih zasedbah je nastopila tako v Evropi kot tudi v Koreji in prejela laskava priznanja. Koncertira z opernimi pevci in s soprogom, baritonistom, Damjanom Locatellijem. Kot korepetitorka sodeluje na mednarodnih tečajih za violino, saksofon, klarinet, solopetje. Redno igra v duu s pianistko Aleksandro Češnjevar Glavina. Snema za razne radijske in televizijske postaje; sodeluje pri oddelku za klasično glasbo na Radiu Trst A. Vrsto let deluje kot pedagoginja in korepetitorka na Glasbeni šoli v Sežani in na Glasbeni matici v Trstu.

Prisrčno vabljeni!

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Program:  

Andrew Arvin (1908-1974): Three seasons
    Spring Sunshine
    High Summer
    Autumn frolic
Franz Danzi (1763-1826): Sinfonia concertante v B-duru, op.41
    Allegro moderato
    Larghetto
    Allegretto polonaise
S. Salamon (1992-): Trio, op. 2
    Allegro
    Nocturne
    Variacije na Bartokovo temo Braul iz Romunskih plesov

Bojan Glavina (1961-): Divertimento za flavto, klarinet in klavir
Pierre Agricole Genin (1832-1903): Grand duo concertant, op. 51
Malcom Arnold (1921-2006): Grand fantasia
C. Saint-Saëns (1835-1921): Tarantella v a-molu, op. 6

Glasbeni cikel omogočata:

Sponzor:

Glasbeni cikel je nastal v sodelovanju z:

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Informacije: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica, T 05 335 40 13, E pr@kulturnidom-ng.si, W www.kulturnidom-ng.si