glasba z vrtov
svetega frančiška

XVIII. sezona 2012 - 6. koncert

12. junij 2012 ob 20.uri
Dvorana Frančiškanskega samostana na Kostanjevici v Novi Gorici

Carlo Corazza, klavir
Simone Peraz, klavir

Carlo Corazza je leta 2001 z odliko diplomiral pod mentorstvom prof. M. Simone. Študij je nadaljeval pri prof. S. Gadžijevu in prof. Kropfitschu. Na Visoki šoli za glasbo na Dunaju se je izpopolnjeval v komorni in solistični klavirski igri. Na videmski univerzi je diplomiral še iz muzikologije. Je član mnogih komornih zasedb, kot korepetitor pa deluje predvsem na videmskem in tržaškem konservatoriju. Nastopal je na pomembnih koncertnih odrih v Italiji, Avstriji, Sloveniji in Estoniji ter za svoje igranje prejel vrsto odličnih kritik. Trenutno poučuje klavir na Glasbenem liceju Caterina Percoto v Vidmu in v Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel v Gorici.

Simone Peraz je začel svojo pianistično pot pri prof. A. Baratellu. Izpopolnjeval se je pri številnih znanih profesorjih, med katerimi so bili D. Rivera, P. Bordoni, M. Somenzi, B. Canino, R. Levin, S. Gadžijev, R. Zadra in F. Righini. Leta 2006 je z najvišjo oceno diplomiral na tržaškem konservatoriju Giuseppe Tartini. Nastopal je v Italiji, Sloveniji, Avstriji in na Madžarskem ter za svoje nastope vedno prejel odlične ocene. Nagrajen je bil na 6. mednarodnem klavirskem tekmovanju “Città di Ovada” in na mednarodnem tekmovanju “Euroregione”, kjer je dobil posebno priznanje. Več let se že zanima za sodobno glasbo. Študira kompozicijo pri prof. D. Macculiju in elektroakustično glasbo pri prof. R. Girolinu, s katerim sodeluje tudi kot izvajalec. Je profesor klavirja na Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel in na glasbeni šoli S. Gandino v kraju Porcia pri Pordenonu.

Glasbeni cikel omogočata:

Sponzorja:

Glasbeni cikel je nastal v sodelovanju z:

Vstopnine ni. Prostovoljni prispevki so namenjeni za ohranjanje kulturnozgodovinskega bisera.

Informacije: Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica, T 05 335 40 13, E pr@kulturnidom-ng.si, W www.kulturnidom-ng.si