9. mednarodno srečanje saksofonistov

Poletna šola saksofona

Datum: od 27. 6. do 2. 7. 2005
Kraj: Nova Gorica

Mentorji:
Matjaž Drevenšek (Slovenija)
Peter Epstein (ZDA)
Fabrizio Mancuso (Francija)
Saša Nestorović (Hrvaška)
Miha Rogina (Slovenija)
Peter Zoltan (Slovenija), korepetitor

Program dela in splošne informacije:

 • 5 individualnih lekcij
 • delo v komornih skupinah
 • priprava in študij skladb za zaključni koncert
 • delo s korepetitorjem
 • priložnostni nastopi udeležencev
 • spremljanje koncertov v okviru festivala 9. mednarodnega srečanja saksofonistov

  Vsak udeleženec ima na razpolago pet individualnih lekcij ter možnost dela v različnih komornih skupinah. Pri individualnih urah lahko izbirate med klasičnim repertoarjem, jazzom ali kombinacijo obojega (navedite v prijavnici). Urnik dela bo sestavljen glede na število udeležencev in objavljen neposredno pred začetkom poletne šole.

  Lekcije bodo potekale v GLASBENI ŠOLI NOVA GORICA, Cankarjeva ulica 8. Udeležencem bodo na voljo sobe za vadbo.

  klikni za povecavo

  ŠOLA SAKSOFONA JE ODPRTA ZA UDELEŽENCE RAZLIČNIH NIVOJEV ZNANJA SAKSOFONA IN NE PREDVIDEVA STAROSTNIH OMEJITEV.

  CENA ŠOLE SAKSOFONA: 60.000 SIT

  Število prijav je omejeno. Veljal bo vrstni red prispelih prijav. Zadnji rok prijave je petek, 10. junij 2005 (velja poštni žig). V primeru naknadne odpovedi, organizator zadrži 20% vrednosti šolnine za povrnitev administrativnih stroškov.

  Način plačila:
  Tolarska plačila na podračun Kulturnega doma Nova Gorica
  01284 – 6030358603 pri UJP, urad Nova Gorica.

  Prijavnica za šolo (PDF)

  Prijavnico pošljite na naslov:
  Kulturni dom Nova Gorica
  Bevkov trg 4
  5000 Nova Gorica
  Slovenia

  Ali po faksu:
  + 386 (0)5 335 40 20
  Prijavnici priložite kopijo dokazila o plačani kotizaciji.
  VSI UDELEŽENCI POLETNE ŠOLE BODO OB ZAKLJUČKU SREČANJA PREJELI POTRDILO O UDELEŽBI.Organizator ni odgovoren za morebitne nesreče, izgube, kraje ipd. med bivanjem udeleženca šole saksofona v Novi Gorici. Uradna jezika sta slovenščina in angleščina.

  Bivanje:
  Za nočitev in prehrano udeleženci srečanja poskrbijo sami. Priporočamo namestitev:

  • DIJAŠKI DOM NOVA GORICA, Streliška pot 7, 5000 Nova Gorica (T 05 335 48 00):
   • nočitev z zajtrkom (1/3): 16 € (oziroma v tolarski protivrednosti)
   • polpenzion: 20 €
   • polni penzion: 23 €

  Več o mentorjih

  MatjaŽ Drevenšek, umetniški vodja festivala
  MatjaŽ Drevenšek je profesor saksofona na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poleg redne pedagoške dejavnosti je vodil seminarje za učitelje saksofona in mednarodne poletne saksofonske šole v Starem Gradu, Hvaru, Podsredi, Krškem in Novi Gorici, kjer bo letos že drugo leto zapored tudi umetniški vodja Mednarodnega srečanja saksofonistov. Sodeluje v žirijah na domačih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov (TEMSIG, Krško, Nova Gorica, Limoges, Bayreuth). Kot solist sodeluje z eminentnimi glasbeniki in pedagogi, je dobitnik številnih nagrad ter priznanj, aktivno pa nastopa tudi kot član Zagrebškega kvarteta saksofonov. Predseduje Zvezi Glasbene mladine Slovenije ter Glasbenemu društvu Saksofonija, ki bo leta 2006 gostilo 14. Svetovni kongres saksofonistov.

  Peter Epstein
  Peter Epstein je eden izmed ustanoviteljev Šole za glasbeno improvizacijo (SIM) v New Yorku, kjer tudi poučuje. Že desetletje koncertira kot solist, nastopa pa tudi z odličnimi glasbeniki v različnih zasedbah. Posnel je več kot 20 zgoščenk. Sedaj je vodja oddelka za jazz na nevadski univerzi v Renu, ZDA. Poleg redne pedagoške dejavnosti uči tudi na različnih glasbenih seminarjih ter mednarodnih šolah doma in na tujem. Peter Epstein bo v Novi Gorici ponovno na razpolago ljubiteljem jazza in improvizacije: tistim z izkušnjami pa tudi onim, ki se s področjem jazza želijo srečati prvič.

  Fabrizio Mancuso
  Fabrizio Mancuso je začel glasbeno pot v svojem rojstnem kraju Santa Lucia Del Mela na Siciliji, študij saksofona je nadaljeval na Konservatoriju Correlli v Messini ter na Konservatoriju v Lyonu. Po zlatem odličju in opravljeni diplomi poklicnega glasbenika v Lyonu je postal prvi italijanski saksofonist na Visokem nacionalnem glasbenem konservatoriju v Parizu. Danes poučuje na poletni Evropski akademiji za saksofon Gap, je asistent na Glasbeni šoli v Annecyiju ter profesor na občinskih glasbenih šolah v Seynodu in Genasu. Kot solist je prejel številne nagrade in priznanja, aktivno pa nastopa tudi kot član kvarteta Habanera.

  Saša Nestorović
  Saša Nestorović je zaključil Glasbeno akademijo v rodnem Zagrebu. Že v času glasbenega šolanja je osvojil veliko nagrad: nagrado “Darka Lukića”, “Milke Trnina”, “Judita”... Od leta 1989 je stalni član Zagrebškega kvarteta saksofonov, s katerim je nastopil na Evropskih odrih in v ZDA. Leta 1999 je prvič nastopil z znamenito zasedbo za sodobno glasbo Acezantez, katere član je še danes. Vseskozi deluje kot jazz glasbenik. Tri leta zapored (1997, 1998 in 1999) je prejel priznanja Hrvaškega glasbenega zdručenja za najkakovostnejšega tenor in sopran saksofonista. Leta 1999 je s sodelovanjem v Big bandu Evropskega radijskega zdručenja (EBU BIG BANG) v Montrealu predstavljal Hrvaško. Je član številnih hrvaških jazz zasedb (Big Band HRT, Zagreb Jazz Portrait, Cool Date...).

  Miha Rogina
  Miha Rogina se je začel glasbeno izobraževati v glasbeni šoli na Ptuju pri prof. Antonu Horvatu, študij je nadaljeval na srednji glasbeni šoli v Mariboru pri prof. Petru Krudru ter na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Matjaža Drevenška. Izpopolnjeval se je na nacionalnem konservatoriju pokrajine Cergy-Pontoise v Parizu v razredu prof. Jean-Yvesa Fourmeauja ter na CNR v Versaillesu v razredu prof. Vincenta Davida. Zdaj študira v razredu profesorjev Claudea Delanglea in Philippa Braquarta na Visokem nacionalnem glasbenem konservatoriju v Parizu. Kot solist je nastopal z Dunajskimi simfoniki, Hofferskimi filharmoniki, z orkestroma Slovenske in Mariborske filharmonije ter s komornim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani. Je dobitnik številnih nagrad na drčavnih in mednarodnih tekmovanjih, za svoje glasbene dosečke je prejel tudi študentsko Prešernovo nagrado.

  Zoltan Peter, korepetitor
  Zoltan Peter je končal srednjo glasbeno šolo v Subotici pod vodstvom prof. Marije Sekelj, visokošolski študij pa je nadaljeval v razredu prof. Arba Valdma na Akademiji umetnosti v Novem Sadu. Študij klavirja je zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V Sloveniji je nastopil kot solist z Orkestrom Slovenske filharmonije, kot solist Gershwinove Rapsodije v modrem je sodeloval z Mariborsko filharmonijo na poletnem festivalu “Lent 94“. Odmevne nastope je imel na prireditvah in festivalih kot so: Slovenski glasbeni dnevi, Evropska glasbena noč, Svetovni glasbeni dnevi, Ljubljana 2003. Kot solist, komorni glasbenik ter korepetitor vrhunskih glasbenikov mlajše in starejše generacije nastopa tako v Sloveniji kot v tujini.

  Šolo so omogočili:

 • Mestna občina Nova Gorica
 • Slovenica, d. d., Filiala Nova Gorica

  nazaj na vrh strani >>

  TekmovanjeFestival